Webbyråer

Som ni kanske läst innan har jag lustigt nog blivit väldigt intresserad av reklamfilmer. Det intresset fick mig att intensivt läsa flera inlägg om reklambyråer och deras uppgifter, under den intensiva läsningen stötte jag på ordet webbyrå. Det ordet intresserade mig väldigt mycket och jag började genast läsa om vad en webbyrå är och deras uppgifter. På en webbyrå i Stockholm förklarade de en webbyrå som en typ av reklambyrå som är specialiserade inom kommunikation genom digitala kanaler, framförallt på internet. En webbyrå är oftast inriktade på teknisk komplettering, alltså utformning av koncept, kommunikation, form, animation och gränssnitt. En del andra webbyråer är mer inriktade på sina kunders internetnärvaro och erbjuder strategisk konsultation, marknadsföring och copy. En webbyrås arbeten involverar flera olika arbetsgrupper som till exempel projektledare, serverprogrammerare, Creative Director, Art Director och några till.

Nu när jag har lite mer kunskap om webbyråer måste jag säga att jag uppskattar deras arbete. Med tanke på hur stort och viktigt internet är, så är deras arbete väldigt viktigt. Jag tror de flesta människor förlitar sig på att allt de funderar på finns på internet. Jag tror till och med jag gör det lite då och då. Utan alla människor som skriver på webbsidor skulle inte vi kunna förlita oss lika mycket på internet som vi gör nu.

Hoppas jag inte tråkat ut er med mitt ständiga prat om webbyråer. Tyvärr kan det bli så att jag plötsligt fastnar för vissa saker jag inte riktigt har koll på. Konstigt nog var det webbyråer jag fastnade för denna gången. Förhoppningsvis kan ni också hitta någon sorts tacksamhet för personer som som lägger ner tid på att dela med sig av viktig information på internet, för det gör jag. Nu uppmuntrar jag er ännu en gång att någon gång undersöka något ni inte känner till och vill lära er om!! För det kan vara fruktansvärt lärorikt och kul!