Få 2.0 på högskoleprovet

Högskoleprovet är en fantastisk möjlighet för varje individ att sätta sin allmännbildning och intelligens på prov – bokstavligen. Detta prov har hjälpt massor av människor att nå sina mål och givits inträde till deras drömutbildning. Högskoleprovet öppnar upp nya dörrar för individer som står och stampar på samma plats, en fantastisk uppfinning om du frågar mig. I detta inlägg kommer provet i sig att diskuterars samt hur du når dess toppbetyg.

I år har det varit speciellt, pga den rådande pandemin har årets högskoleprov blivit inställda. Men i skrivande stund ser nästa års prov ut att bli av, vilket glädjer mig. Det är många där ute som har all potential i världen för att skriva 2.0 på högskoleprovet, men alla där ute kan höja sig. Genom att veta om vilka egenskaper som testas och därefter öva på dessa kan du höja dig markant. ”Repetition är inlärningens heliga morder”, ett av mina favoritcitat som verkligen stämmer 100% med verkligheten.

Högskoleprovet har två olika delar; den verbala delen som består av 80 uppgifter som innehåller texter, ord och läsförståelse och den kvantitativa delen som också består av 80 uppgifter men som innehåller uppgifter som kräver logiskt och analytiskt tänkande.

Lyckligtvis finns väldigt mycket hjälp att få ute på internet för att förbättras inom ovanstående aspekter inför högskoleprovet 2021. Ett bra exempel är HP Akademin som via en webbkurs introducerar dig till alla knep du behöver för att nå toppbetyg i högskoleprovet. Eftersom grundarna alla fått 2.0 ett flertal gånger innan kan expertisen bakom webbkursen inte bli mer solid. Genom att du får tillgång till olika nya tekniker och metoder, genomgångar inom matematik och en högskoleprovssimulator med unika prov kan du under våren 2021 skriva ett högskoleprov på toppnivå.

Kom ihåg, att du aldrig är för långt ifrån din drömutbildning med rätt ambition och glöd.