7 lifehacks som förbättrar din vardag, enormt

Oavsett hur svårt eller enkelt livet kan vara finns det alltid sätt att förenkla det. Speciellt när det kommer till vardagssysslor. Personligen vill jag förbruka så lite tid som möjligt av min privata tid åt enkla vardagssysslor. De tar oftast onödigt lång tid och suger ut onödigt mycket energi från en själv. Dessa 7 lifehacks är räddaren i nöden och effektiviserar din vardag och ger dig möjligheten att spendera den vunna tiden och energin på någonting du mår bra av.

  1. Har du någonsin gjort en smoothie, eller annat gott då du behövt en mixer. Då förstår du att det nog kan krävas lite arbete att göra rent mixern efteråt. Det du inte visste är att det inte alls behöver ta så lång tid som det brukar. När du har hällt ut innehållet och det är dags att diska rent den, så häller du simpelt diskmedel och vatten i mixern. Därefter aktiverar du mixern och den görs rent av sig själv! När du tycker diskmedlet gjord sitt sköljer du bara bort allting med vatten och du får samma resultat men betydligt snabbare.
  2. Ett smutsigt tangentbord är vanligt förekommande, likaså är lyckligtvis post-it-lappar. Istället för att rengöra tangenterna med icke miljövänliga kemikalier kan du istället använda den klistriga sidan på lappens baksida för att smidigt och enkelt göra rent varje tangent. Smart!
  3. Hur jobbigt är det inte att behöva vänta på någons mat att bli klar i mikrovågsugnen när man själv dör av hunger. Denna känsla kan med detta fantastiska knep motverkas. Du staplar din egna talrik ovanpå en mugg eller kopp, på det viset får två tallrikar plats samtidigt!
  4. Du har säkert slösat oerhört mycket tid bara av att hitta änden på en tejprulle. Men det kommer ej att hända igen, så länge du hakar fast ett gem i änden på tejprullen varje gång du använt tejpen kommer den aldrig att klistra sig fast och du kommer enkelt kunna hitta änden.
  5. I äldre bilar är det inte alltid det finns möjlighet för dig att ställa din dryck på en stabil plats. För dig som behövt rengöra din bil från utspillt kaffe eller läsk är detta definitivt ett tips. Du tar helt enkelt en rulle silvertejp och placerar din dryck där i. Där håller den sig fast och du utsätter inte din bil för lika stora risker.
  6. Till alla pannkaksälskare! För er som inte redan visste om detta lifehack är det hög tid för det nu. Blir det pannkakssmet över, häll det då i en tom ketchupflaska. Smeten håller i ett par dagar och på så vis räcker det med att bara trycka ut smeten i flaskan och riskerar inte att köket smutsar ner av smet.
  7. Sist men inte minst, toalettrulle-knepet. Presentpappersrullar kan vara komplicerade att handskas med – om man inte insett innebörden hos en toalettrulle förstås. Du klipper toalettrullen på längden och fäster den runt presentpapperet. Fixat! Inget presentpapper kommer vecklas ut hela tiden.

Dessa tips har definitivt förenklat min vardag och vinner mig oerhört mycket tid. Börja använda dig av dessa du med och på så sätt bli mer tidseffektiv!