Att bli Jajjad har ändrat innebörd

by Erik on juni 6, 2009

För två år sedan blev jag och många bloggare med mig kommentarspammade av SEO-företaget Jajja. Delar av bloggosfären kokade och renderade väl inte direkt god renomé för Jajja. Jag skrev då posten ”Även jag har blivit Jajjad” vilket tog skruv och blev ett ganska vedertaget begrepp.

Idag är det dags att förändra innebörden av det begreppet. Jajja hotar att stämma bloggaren och SEO-experten Nikke Lindqvist och webbstrategibyrån Carnaby. Kortfattat har jag uppfattat situationen så här (skaffa dig en egen uppfattning genom länkarna längst ned i posten):

Nikke har uttryckt sig kritiskt i sin blogg om Jajjas arbetsmetoder. På Jajja uppfattar man att ”konkurrenten” Carnaby ligger bakom detta tillsammans med Nikke i ett försök att misskreditera de förstnämnda. Summan som Jajja vill ha p g a betydande skada och uteblivna uppdrag är 750 000 kr. Danne på Carnaby upplever att Jajja vill sätta press på Carnaby som Nikkes uppdragsgivare att tysta den senares kritik.

Med tanke på hur Jajja har utmärkt sig med sin arbetsmetodik är det inte svårt att sympatisera med de ”åtalade”. Jag skrev en kommentar på Dannes respektive Nikkes blogg och publicerar den även här som sammanfattning av mitt perspektiv.

Stå på dig er.

Det är som en Westernrulle där Jajja är gruvbolaget som vill sno åt sig traktens mark med brute force. I min metafor slutar det med att gruvbolagsägaren, i en ansträngning att ta över staden, skjuter sig själv i foten.

Jag blev som många andra kommentarsspammad för två år sen och myntade uttrycket “Jag har blivit Jajjad”. Nu har det uttrycket fått en ny innebörd. Danne, du har blivit Jajjad och Nikke har blivit Jajjad. Som sagt – det får nog räknas som mer än en självförvållad kula i foten på den där girige gruvbolagsägaren.

Jag tillåter mig att bli rätt omogen med avslutningen:
– Jag tycker Jajjas VD ska kissa och gå och lägga sig. Gör om gör rätt. Skaffa en värdegrund som är samtida, för bövelen.

De enda som verkligen står för misskreditering här är enligt mig Jajja. De behöver ingen hjälp med att skaffa sig dålig renomé.

Länkar:

http://www.joinsimon.se/blogginlagget-jag-hoppades-inte-behova-skriva/

http://www.backendmedia.se/2009/06/05/jajja-nada-communications-skills/

http://www.jmw.se/2009/06/06/befriad-zon-jajja-stammer-kritiker-ger-fokus-pa-viktig-fraga/

http://jardenberg.se/2009/06/05/jajja-stam-mig-ocksa/

http://knuff.se/u/6ce409

http://www.lindqvist.com/b/brevet-fran-jajja-och-sandart-partners

http://www.danrasmussen.se/jajja-hotar-carnaby/

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Jajja spammar bloggare

  • http://www.carnaby.se/blog/seo-foretaget-jajja-hotar-att-stamma-carnaby SEO-företaget Jajja hotar att stämma Carnaby | Carnaby-bloggen

    [...] Erik Sällström – Att bli Jajjad har ändrat innebörd [...]

  • http://www.danrasmussen.se/jajja-hotar-carnaby/ Jajja hotar Carnaby av Danne

    [...] Erik Sällström Att bli Jajjad har ändrat innebörd [...]

  • Den Gamble på udden.

    Ja ja….. så kan det gå när man skjuter sig i sin tå. (Gammalt djungelordspråk).

Previous post:

Next post: