Backspegel igen

Delar av veckan i bilder kommer här:

Gunden för kommunikation. Självrannsakan and The Quest for a Why.

Vi lägger grunden för Länsstyrelsens kommunikation vilket är en skön utmaning. Värdegrunden finns, visionen finns och fem strategier finns. Du hittar detta samlat i dokumentet 5 frågor.  Nu gäller det att koka ner allt detta till en förstärkande och möjliggörande kommunikativ plattform. Jag har under veckan haft lite tid för detta. Viktigt, eftersom det är en av två stora pusselbitar för att kunna arbeta effektivt och transparent under 2017.

Funktionsledarna gav feedback på förväntningar och jag berättade om kommunikationsverksamheten.

Jag hade förmånen att prata med funktionsledarna i måndags. Förväntningarna på hur ”kommunikationsstödet” borde funka på Länsstyrelsen är stora (som jag uppfattar det). Vi hade ett bra snack där jag kunde presentera de grundläggande pusselbitarna: kommunikativ plattform och en ramavtalsupphandling för kommunikationstjänster.

Tysk media som gör tvärtom. Nätnyhetssajten Deutsche Wirtschaftsnachrichten gör tvärt emot alla andra mediebolag som går från print till digital. De samlar månadens bästa nätnyhetsartiklar i en månatlig digest och ett månadsmagasin som läsare kan prenumerera på. Kreativt!

Civil- och bostadsminister Stefan Attefall på besök. Jag agerade pressguru.

Ministerbesöket i onsdags blev lyckat. Stefan var i Växjö och kikade på energisnåla husbyggen i trä. Han var också på Länsstyrelsen och vi hade givande diskussioner på residenset.

Uppföljningsmöte med Mario och Gunnel på samhällsutvecklingseneheten. Utmaning – tillgängliggöra planeringsunderlag för kommuner.

Jag har tidigare berättat om ett höjdarmöte – i veckan var det dags igen. Att sitta med Mario och Gunnel är grymt allmänbildande. Nu ska vi se om vi kan söka pengar från Internetfonden för att göra ett spännande pilotprojekt.

Min kollega Catti använder kulturarvet som ritbord. Yay!

Catti jobbar med mig på ”info”. Just nu är det hantverk och konst som gäller. Hennes uppdrag är att visualisera hur vårt förenklingsarbete fortskrider. Resultatet kommer bli en vägg i entrén som är klassiskt, analogt, interaktiv. Heja Catti!

Okej, det är en riggad bild, men väggen är delvis uppe. :)