Korta kommentarer 20 januari 2011

Roligast på länge: Gervais på Golden Globe – Per Torberger
Stor diskussion, påstått upprörda kändiskänslor och en galet rolig Ricky. Vad är bättre än att rubba lite cirklar i ett status quo? God morgon önskar jag dig med detta asgarv.

Steg för steg – koppla en Facebookplats till en Facebooksida – Halvarsson.se
Knyta ihop online och offline är nu mainstream. Jag har inte testat guiden men låter H&H:s goda namn garantera en lyckad utgång. På United Reklam kommer vi absolut att fixa detta.

Genmäle – Mattias Jansson, Kommunchef i Katrineholms kommun
Det här är sanslöst intressant. Mattias är kommunchef och en framgångsrik bloggare/twittrare. Han använder sociala medier i sitt ledarskap och som ett sätt att föra dialog med medborgare samt omgivande samhälle. Här använder han sin publicistiska plattform för att gå i klinch med en (annan) etablerad maktstruktur, nämligen lokalpressen. De som tidigare hade det oomstridda uppdraget att granska makten är nu själva (ofta) en institutionaliserad maktfaktor och trivs inte med dialog. Jag tycker det här inlägget visar på ovilja att se egna brister på Katrineholmskuriren och ovilja att föra en öppen dialog. Nya spelregler, folks.

Process: A Pragmatic Approach to Social Business – Jeremiah Owyang
En sund och väldigt användbar process för ditt företag eller din organisation. Den kompletterar min egen processmodell helt suveränt och jag tänker använda den idag på ett kundmöte. Tänk vad fantastiskt internet är, ändå.